30. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Skolen og friminutt

Hei Barneombudet
Jeg ville bare si at jeg har det ikke så bra på skolen og det blir ikke bedre.Jeg har klaget til lærerne mine og de sier at de SKAL GJØRE noe med det, men det har gått en måned og det bare fortsetter, jeg blir utestengt og jeg har ingen venner.Jeg er altså så lei av dette!
Min bestevenn har gått fra meg og etter det begynte en ny jente i klassen i starten av høsten 2018 har hun heller blitt bestevenn med hun og nå har de laget seg en gjeng som er hun og 3 jenter til som driver av og stenger meg ute. Lærerne følger veldig godt med når jeg er sammen med jentene og de lærerne som følger med synes dette er alvorlig.Er dette mobbing? Mamma bryr seg ikke noe om det så ikke svar at jeg skal snakke med foreldre!
Plos hjelp meg med dette og fortell meg hva jeg kan gjøre for og få meg venner på skolen😩

Hei, så fint at du skriver til oss om dette.

Du har rett til å ha det bra på skolen, og bli beskyttet mot alle former for mobbing. Utestenging er også mobbing, og det de andre gjør mot deg er ikke greit. Det er heller ikke greit at skolen ikke klarer å gjøre noe med dette. Skolen har plikt til å hjelpe deg så du har det bra på skolen.

Når lærerne på skolen får vite at noen blir mobbet, så har de plikt til å si fra til rektor. Rektor har ansvar for å stoppe mobbingen, og sørge for at du får det bra på skolen igjen. Rektor skal ta tak i saken innen det har gått en uke. Du kan lese mer om hva skolen skal gjøre her.

Hvis det ikke hjelper å snakke med lærerne dine, anbefaler vi deg å si ifra til noen andre voksne på skolen. Du kan for eksempel snakke med rektor, rådgiver eller helsesøster. Da bør du også fortelle at lærerne du har snakket med ikke har klart å gjøre noe for at ting skal bli bedre.

Hvis moren din ikke tar dette på alvor, vil vi også anbefale deg å ta kontakt med Snakk om mobbing. Det er en chat-tjeneste for de som er mellom 9-19 år. Her kommer du i kontakt med noen som kan hjelpe deg, og gi deg råd om hva du bør gjøre. Det er helt gratis, og du trenger ikke fortelle hvem du er hvis du ikke vil.

Vi håper dette kan være til hjelp, og at du får det bedre snart. Hvis ikke, må du gjerne skrive til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv