13. oktober 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Skolebytte

Jeg Jeg har akkurat begynti åttende klasse begynte åttende klasse jeg har lyst å bytte skole fordi jeg opplever at folk på skolen min legger lapper med «Gå å dø» På og «taper» i skapet mitt, jeg har alltid vært «nederst» På skolen, altså minst populær. I kommunen min er det gåavstand til alle skolene fra meg. Jeg kjenner mange på den ene og har lyst til å begynne der..Mamma og pappa er HELT imot, hvordan overbeviser jeg dem?

Hei

Så fint at du skriver til oss!

Vi skjønner at dette er vanskelig og at du vil bytte skole. Det du blir utsatt for er ikke greit! Du har rett til å ha det trygt og godt på skolen. Å plage andre er ikke lov.

Når du skal snakke med foreldrene dine er det viktig at de får vite hva som skjer på skolen og hvorfor du vil bytte skole. Du kan også få hjelp til å snakke med foreldrene dine. Du kan snakke med en lærer, helsesøster, rådgiver på skolen, rektor, treneren eller et annet familiemedlem.

På denne siden har vi laget noen tips til hvordan du kan ha den vanskelige samtalen med en voksen.

En løsning på kan være å bytte skole. Men du kan også få det bra på skolen du går nå. Rektor på skolen har faktisk en plikt til å få slutt på det som skjer, og sørge for at du får det trygt og godt. Derfor er det viktig at skolen får vite om mobbingen. Da må rektor lage en plan for hvordan du skal få det bra. Du har også rett til å si din mening om hva du synes er viktig. På denne siden kan du lese mer om hva skolen skal gjøre.

Vi håper dette hjelper og at du får det bedre veldig fort. Hvis ikke kan du ringe eller skrive til oss igjen!

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv