14. januar 2020

Skole og vurdering

Hei. Jeg fikk vite at jeg får iv i et fag, karakterkortet kommer om noen dager. Jeg har levert ting i løpet av halvåret, men hatt en del psykiske utfordinger. Jeg gikk glipp av en vurdering, skolen sa det ikke var noe å tenke på. Jeg har ikke fått skriftelig varsel. Skal ikke lærer gi meg skriftlig varsel og tid til å få en vurdering?

Hei!

Hvis du har vært mye borte i løpet av skoleåret, kan det være vanskelig for læreren din å få vurdert deg. Det høres allikevel ikke greit ut at du får ikke vurdert hvis skolen før har sagt til deg at det ikke var et problem. Uansett skal du få varsel på forhånd hvis du står i fare for å få ikke vurdert i et fag. På denne siden kan du lese mer om vurdering og karakterer, og her kan du lese om hvordan man klager på karakterer.

Hvis du sliter psykisk og derfor ikke får til å være på skolen eller å gjøre alt skolearbeidet, skal skolen hjelpe deg og tilrettelegge for deg. Her kan du lese mer om tilpasset opplæring.

For at ting skal bli bedre for deg kan det være lurt å snakke med læreren din eller rektor på skolen. Hvis du synes det er vanskelig, kan du for eksempel be foreldrene dine, helsesykepleier eller rådgiver på skolen om å hjelpe deg.

Vi håper det ordner seg for deg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv