11. februar 2020

Skole etter Sykehus

Hei, jeg har nylig opperert og vært borte fra skolen i ca. 2 uker. Jeg har jobbet med litt skole på sykehuset, men jeg har ikke hatt mulighet til å jobbe mye. Nå når jeg har kommet tilbake ligger jeg langt etter de andre. Jeg har 4 innleveringer og 2 prøver de neste 2 ukene og 4 av de er denne uken. Noen lærere har gitt meg litt ekstra tid, men det legger jo seg bare oppå de andre oppgavene. I tilegg til at noen lærere gir blaffen i at jeg har gått glipp av timer. Jeg har nok å tenke på med fysio og andre medisinske ting. Hva bør jeg gjøre?

Hei, så fint at du skriver til oss!

Skolen og lærerne skal tilrettelegge både undervisningen og leksene for deg. Det er ikke greit hvis læreren gir blaffen i at du har gått glipp av timer.

Tilrettelegging kan for eksempel være at du kan få litt mindre oppgaver og lekser fremover, sånn at du kan ta igjen det du har gått glipp av. Læreren bør også kunne hjelpe deg å lage en plan for hvordan du skal få tatt igjen det tapte, og samtidig få med deg det dere lærer nå.

Vårt råd er at du tar opp dette med læreren din. Du kan gjerne vise til dette svaret. Hvis du ikke får den tilretteleggingen du trenger, anbefaler vi at du snakker med rektor på skolen.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv