31. mai 2019

Skole

Jeg hadde en bestevenn som jeg hadde det kjempe gøy med og vi gikk i samme klasse så vi var mye sammen men nå er det bare vanskelig. For vi var tre klasser men så skulle den deles i to for vi var få i hver klasse. Og da kom vi i hver vår klasse og da ble vi på en måte skilt fra hverandre, vi holdt kontakten på starten men så mista vi den etter hvert. Hun fikk på en måte nye venner og hun begynte å ignorere meg og nå er det som vi aldri har kjent hverandre før. Vi har ikke sagt et ord til hverandre på sånn ca.2 år. Nå har jeg på en måte nesten aldri fått en ekte venn, for alle vennene jeg har hatt har jeg på en måte mista. Jeg har prøvd å få venner men alle bare ignorer meg og ikke bryr seg om det jeg sier.

Hva skal jeg gjøre?

Tema: Skole

Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er leit å høre at du ikke har noen venner og at du derfor føler deg ensom. På skolen skal de voksne prøve å lage aktiviteter som gjør at elevene trives og får venner. Det er likevel ikke slik at voksne kan bestemme hvem som skal bli venner.

Det første du kan gjøre er å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen. Det viktigste med å snakke med en voksen om dette er at de kan hjelpe deg å snakke med skolen og lærerne dine. For at de skal kunne hjelpe deg, må de vite hvordan du har det.

Vi vet at det kan være vanskelig å overtale noen til å være venner. Men likevel kan skolen jobbe med vennskap og aktiviteter som gjør at elever blir bedre kjent med hverandre. På denne måten kan også flere bli venner.

Vi håper at det ordner seg for deg og at du får hjelp av de voksne rundt deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv