1. november 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Skole

Jeg spurte helsesøster om jeg kan ta mitt eget liv, men hun sa at hun ska sende beskjed til foreldrene mine. Jeg vil ikke ha den samtalen hjemme. Hva gjør jeg da?

Hei,

Vi forstår at du har det vanskelig. Det er veldig bra at du tenker på å gå til helsesøster. Det betyr at du er åpen for å snakke med noen, og det er et veldig bra utgangspunkt for å be om hjelp! Helsesøster har taushetsplikt, men har samtidig plikt til å fortelle foreldrene dine om ting som er veldig alvorlig. Det er fordi de skal kunne ta vare på deg. Husk at foreldre gjerne vil hjelpe hvis de kan.

Vi forstår at du ønsker noen å snakke med, hvor du ikke trenger å si hvem du er. Da finnes det flere steder du kan ta kontakt. Vi vet om to steder som er flinke til å snakke med mennesker som sliter, og som tenker på selvmord.

Det ene er Kirkens SOS. Hver uke hjelper de mange personer gjennom telefon, melding eller chat. Det andre er Mental helse sin hjelpetelefon. De har telefonnummer 116 123.

Hvis du vil kan du se litt på en nettside for unge mennesker som sliter med å leve. De understreker at strever du med selvmordstanker? Ikke gi opp! Det er mulig å få hjelp!

Hvis det at du sliter handler om situasjon din hjemme, bør du kontakte Alarmtelefonen for barn og unge eller barnevernet der du bor.

Det er viktig at du får den hjelpen du trenger. Ta gjerne kontakt med oss igjen om det er noe mer du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv