12. september 2018

Skole

Jeg spiser nesten aldri på skolen, drikke generelt lite hverdag, våkner på natten sånn ca, 4-5ganger nesten hver dag pga tunge tanker om selvmord osv. Jeg er sliten på skolen, problemer med konsentrasjon, motivasjon. Jeg tror jeg sliter med angst og har depresjon, pga jeg har nesten de samme symptomene. Jeg har ikke vært hos legen ennå, vil heler ikke.

Hei,

Vi skjønner at du har det vanskelig og vi ser at du trenger å snakke med noen slik at du får hjelp.

Vi tror det er lurt at du forteller foreldrene dine hvordan du har det. Fortell dem at du sliter med tunge tanker, at der er vanskelig å sove om natten og utfordrende å følge med på skolen. Vi vet at mange ungdommer synes det kan være vanskelig å dele slike tanker med foreldre. Vi har laget en side som heter Den vansklige samtalen med en voksen. Kanskje den kan være nyttig for deg.

Du kan også ta kontakt med helessøster på skolen din. Helsesøster kan ofte være fin å snakke med og de har også mulighet til å veilede deg videre slik at du får hjelp. Et annet råd er at du deler tankene dine med en lærer du liker og stoler på.

Det finnes også en hjelpetelefon som heter Mental helses hjelpetelefon. Her kan du snakke eller skrive om utfordringene dine. Det er et gratis døgnåpent tilbud der en kan snakke om vansklige temaer. Du når dem på 116 123

Det er viktig at du får hjelp og vi håper derfor du tar dette opp med de som er rundt deg.

Ta gjerne kontakt med oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv