3. august 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Skole

Hei, det høres nok litt rart ut, men jeg er veldig interessert i historie (etruskerne og Napoleonskrigene). Og jeg syns skolen er kjedelig, siden vi lærer lite historie, også er matematikken fremført på en måte som gir meg et inntrykk av at det er sykt kjedelig selv om jeg vet matte kan være gøy. Jeg kan russisk (fordi jeg har foreldre fra landet). Nå lærer jeg tysk og vil lære gresk, men nr.2 kan jeg jo ikke lære på skolen. og jeg vet ikke om noen historie skole. Jeg vet jo at det er "plikt" å gå på skolen, men jeg hater den. Også er kunst læreren helt skutt og streng og idiotisk. Jeg kjenner heller ingen som har samme interesser som meg. Jeg syns det er idiotisk at jeg må sitte der halve dagen og lære masse kjedelige fakta som jeg sannsynligvis vil glemme. Og den idiotiske kommunen sier at min skoles gymsal er for liten, og derfor leier skolen en stor hall. Vi sykler dit, jeg liker å sykle, men gymlæreren er også litt dårlig syns jeg og mange andre i klassen. Hva skal jeg gjøre? Jeg vet at jeg liksom har rett til tilpasset opplæring, men jeg har lite interessert i mye av det vi lærer. Også hater jeg at jeg MÅ gå på Vgs for å studere og bli historiker. I tilleg er det ingen fremmedspråk på Ungdomsskolen og vgs som interesserer meg… For å forstå meg kan dere se den korte filmen "6 problems with the school system". Hva er best å gjøre nå? Jeg vil ikke skulke og vet ikke om jeg ville ha hjemmeundervisning, siden jeg er litt sosial og da måtte jeg sannsylligvis lære det samme drittet, bare hjemme. Jeg liker å lære. Foreldrene mine sier at jeg bare må gå på skolen. Hva burde jeg gjøre? Jeg har nok ikke bedre grunn til å ikke gå på skolen…… Jeg kunne jo brukt de neste 8 årene på noe nyttig……………

Hei!

Vi skjønner at du synes dette er tungt. Det høres ut som du kan mye og liker å lære! Da er det jo synd at det som skjer på skolen blir så kjedelig.

Har du snakket med skolen om dette? Som du selv sier så skal skolen tilpasse opplæringen til dine evner og forutsetninger. Kanskje du kan få litt andre oppgaver eller fokusere på andre ting i pensum? Vi synes du skal ta en ordentlig prat med foreldrene dine og skolen om dette. Det er viktig at du får utnyttet evnene dine best mulig! Det kan også være lurt å snakke med en rådgiver om hvilke valg som kan passe deg på videregående. Kanskje finnes det noen linjer og fag du ikke vet om?

Når det er sagt, så er det en del ting på skolen du bare må gjennom. Kjipt, men sånn er det. Men det er viktig at du ikke gir opp! Det kan være at ting blir mer spennende etter hvert. Og, selv om det ikke føles sånn – så er det nyttig å være på skolen! Jo mer du lærer på skolen, jo lettere blir det å gjøre det du vil senere!

En annen positiv ting er du vet hva du liker, sånn som historie. Det kan gjøre det lettere å bestemme hva du vil gjøre senere i livet. Sånn som utdanning og jobb.

På ung.no står det litt mer om det å være skolelei.

Vi håper disse rådene hjelper litt, og at du finner noe som kan motivere deg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv