22. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Skilte foreldre

Hei

Mine foreldre er skilte og jeg trivdes ikke så godt hos mamma siden vi alltid kranglet, truet meg . Nå har jeg bestemt meg at jeg vil flytte ut til pappa å bo med han 80% og hos mamma 20% Nå prøver mamma å overtale meg til å bli hos henne og sier at jeg har gjort mange gale ting, og at vi skal prøve på nytt , men jeg er lei hva skal jeg gjøre nå?

Hei, takk for at du skriver til oss!

Det er ingenting i veien for at foreldrene dine kan lage en ny avtale om hvor du skal bo fast, og hvor mye du skal være hos den du ikke skal bo fast hos.

Det er foreldrene dine som har ansvaret for å lage en slik avtale. Siden du er over 12 år skal din mening om hvor du vil bo ha stor betydning. Det er likevel til syvende og sist de som bestemmer ut fra hva de tenker er best for deg.

Du kan lese mer om hvordan slike avtaler kan forandres her:

Lenke til side om endring av samværsavtale

Foreldrene dine kan få hjelp på familievernkontoret til å lage en ny avtale. Du kan selv ta kontakt med familievernkontoret der du bor og be om å få diskutere dette med dem.

Lenke til familievernkontorene

Det kan også være lurt å prøve å ta en ordentlig prat med moren din. Forsøk å sette ord på hva du føler og tenker om hvordan dere har det sammen. Vi har laget noen tips til hvordan du kan planlegge en sånn samtale.

Tips til hvordan man kan ta en vanskelig samtale

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv