14. september 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Skilte foreldre

Hei. Foreldrene mine er skilt. Og jeg er hos pappa annenhver helg. Men jeg vil egentlig ikke. Gruer meg hver gang jeg skal dit. Får neste aldri lov til å dra bort på besøk. Bare ha besøk sånn av og til. Pappa sliter også litt med økonomien og er lite mat og få. Internettet er dårlig og jeg er veldig avhengi av å ha kontakt med vennene mine i helga. Føler meg alltid ensom. Og savner mamma ganske ofte. Hva bør jeg gjøre?

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi skjønner at det er en vanskelig situasjon for deg og det er nok lurt at du forsøker å snakke med foreldrene dine om dette.

Du har rett til å si hvordan du har det og hva du synes er vanskelig. Foreldrene dine skal lytte til deg og ta deg på alvor. Jo eldre du blir, jo mer skal dine meninger telle.

Det er likevel foreldrene dine som som bestemmer hvor du skal bo og hva slags samværsordning du skal ha med faren din.

Her kan du lese mer om hvem som bestemmer hvor barn skal bo

Mange barn og unge synes det er ubehagelig å snakke om disse temaene med foreldrene sine. Vi har derfor laget en side som heter den vansklige samtalen med en voksen. Her får du noen råd på hvordan du kan gå fram for å snakke om vanskelige temaer.

Ta kontakt med oss igjen om du har flere spørsmål

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv