8. november 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 2 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Skilte foreldre

Jeg har skilte foreldre, jeg bor annenhver helg hos pappa fordi mamma og pappa bor så langt fra hverandre. Jeg føler at det er alt for lite å jeg gråter hver gang jeg drar fra pappa, det er ikke det at jeg ikke har det bra hos mamma! Men jeg vet ikke hvorfor jeg er lei meg. Det er så ille at jeg kan våkne om natten å tenke på det å får en rar følelse å jeg pleier også å ha hovene øyne! Jeg har veldig lyst til å flytte til pappa, men når jeg prater om det blir mamma sur. Samtidig så vil jeg heller ikke flytte fra vennene mine men tenker at jeg heller burde det for å få de bedre. Vis jeg flytter så gruer jeg meg til å begynne på ny skole for jeg er redd jeg ikke får venner eller skal bli sett på som rar osv. Hva burde jeg gjøre? Hjelp orker ikke å ha det sånn lengre

Hei, og takk for at du skriver til oss!

Det er ikke så uvanlig at man blir lei seg når man veksler mellom å bo hos mamma og pappa, men det er veldig trist å høre at du har det så kjipt som du har det.

Vi kan ikke gi deg noe svar på hvor du bør bo, og hva som er best for deg. Det er det du og dine foreldre som er de beste til å svare på. Du sier du syns det er vanskelig å prate med mammaen din om dette, men vi foreslår at du prøver igjen. Si til henne at dette er vanskelig for deg, og at du ikke vil at hun skal bli sur når du tar det opp med henne.

Her har vi laget noen tips og råd om den vanskelige samtalen som du kan bruke når du skal prate med mammaen din.

Det viktige her er at foreldrene dine skal høre på hva du tenker og mener, og de skal legge stor vekt på hva du ønsker når de bestemmer hvor du skal på.

Da dine foreldre ble skilt så laget de en avtale om hvor du skulle bo, og hvor mye du skulle være hos den andre forelderen din. Dette gjorde de hos noe som heter familievernet. Spør mammaen eller pappaen din om de kan kontakte familievernet slik at du kan få prate med familievernet alene. Da kan du fortelle dem hva du tenker og føler, og så kan de hjelpe foreldrene dine med å finne en løsning som er best for deg. Du kan også kontakte familievernkontoret selv.

Her finner du oversikt over alle familievernkontorene i Norge

Skriv gjerne til oss igjen dersom du trenger flere råd.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv