13. juni 2014
Dette spørsmålet og svaret er over 4 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Skilsmissebarn

hei, jente på 15 år å lurer på hva jeg skal gjøre.
jeg ble truet om å bli slått å vill ikke tilbake til den forelderen etter den episoden selv om jeg skulle hvert der.
hva kan jeg gjøre, det kan bli brukt mot den andre forelderen vis jeg blir her. hva skal jeg gjøre vill ikke ha kontakt med den som truet meg?
og lurer virkelig på hva mine rettigheter er i min sittvasjon ?
ønsket svar så fort som mulig 🙂

Hei!

Det er ikke lov til å slå barn. Det er heller ikke lov til å true med å slå barn. Det er viktig at du sier fra når sånt skjer. Du skal ikke måtte bo eller være hos en forelder som slår eller truer deg. Det er flere som kan hjelpe deg.

Familievernkontoret jobber med å få familier til å bli enige om hvor barn skal bo og å lage avtaler om samvær. De kan gi råd til deg og foreldrene dine og hjelpe til så dere får en løsning.

Lenke til side med oversikt over familievernkontorene i Norge

Barnevernet skal beskytte barn som opplever vold hjemme. Du kan ta kontakt med barnevernet i kommunen der du bor. De må undersøke saken og kan bestemme at du ikke skal bo med forelderen som truer og slår. Du finner informasjon om barnevernet på kommunens nettsider: www.[kommunens navn].kommune.no. Du kan også kontakte alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111.

Det kan også hende at helsesøster på skolen kan hjelpe deg. Hun kan hjelpe deg med å snakke med foreldrene dine og sette deg i kontakt med andre som kan hjelpe deg.

Vi håper dette er råd som er nyttige for deg!

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv