8. mai 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 2 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

skilsmisse

Hei, foreldrene mine har skilt seg og de krangler fremdeles. Jeg snakker med barnevernet hver uke og de sier at jeg ikke skal blande meg, men jeg har blitt fortalt at pappa er litt ustabil og derfor skal vi bo mer hos mamma, de hadde en plan om hvordan de skulle ha det, men ingen av de fulgte planen. Til slutt ble det til at vi skulle bo hos mamma hele tiden. nå har de funnet en løsning. men nå føler jeg at jeg bare er et mellomledd den ene sier noe stygt om den andre og så vil han/hun at jeg skal si det til den andre forelderen. Hva skal jeg gjøre.

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Det høres ut som du har det vanskelig. Det er viktig at du får den hjelpen du trenger.

Det skal ikke være sånn at du er et mellomledd mellom foreldrene dine og at du får høre masse stygge ting. Foreldre skal sørge for at barn ikke opplever dette. Vi anbefaler deg å snakke med noen voksne du stoler på om dette. Kanskje noen andre i familien, foreldre til noen venner, en lærer eller helsesøster. Du kan godt vise de dette svaret også.

Barneombudet har satt ned noen punkter om hvordan barn kan gå frem når de ønsker å snakke med en voksen om noe som er vanskelig. Vi håper og tror du kan finne noen nyttige tips her.

Lenke til den vanskelige samtalen med en voksen

Når foreldre skiller seg skal de lage en samværsavtale. I denne avtalen skal det stå noe om hvor du skal bo, når du skal være på besøk og slike ting.

Lenke til side om å forandre samvær eller flytte

Det er sånn at det er foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo, men fordi du har fylt 12 år skal det legges stor vekt på hva du mener om hvor du vil bo og hvor ofte du vil dra til den av foreldrene du ikke bor fast med. Foreldrene dine er nødt til å lytte til hva du mener om dette.

Slik du beskriver virker det som de har store problemer med å snakke sammen og oppføre seg. Når familier har problemer med det kan de få hjelp hos familievernet. Det er et kontor hvor det jobber folk som kan masse om dette. Det er gratis å få hjelp der. Vi legger ved en liste så du kan finne ditt nærmeste familievernkontor. Da kan du kontakte de og spørre mer.

Lenke til side om familievernet

Vi håper det løser seg for deg og foreldrene dine og at dere får det bedre.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv