24. september 2019

Skilsmisse

Hei! Foreldrene mine skilte seg når jeg var 2 år. Begge har ny kjæreste og det syntes jeg er helt greit. Men nå har jeg ikke så bra forhold med faren min og jeg er egentlig bare lei meg når jeg er der. Kan jeg da bo hos bare moren min? Er det en mulighet?

Hei, takk for at du kontaktet oss!

Så dumt å høre at du bare er lei deg når du er faren din.

Foreldrene dine har en avtale om hvor du skal bo. Denne avtalen kan endres på. Forklar foreldrene dine hvorfor du ønsker det annerledes akkurat nå. De skal lytte til det du mener, men det er de som bestemmer til slutt.

Les mer  om å endre avtale om bosted og samvær. 

Selv om det er foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo, skal du få si din mening om dette. Det betyr at foreldrene dine skal snakke med deg og høre på deg før de bestemmer seg for en løsning. Siden du er over 12 år skal din mening telle mye.

Vi tror det er lurt at du snakker ordentlig med foreldrene dine om at du vil bo med moren din. Hvis du synes det er vanskelig, har vi laget noen tips til hvordan du kan ta en slik samtale. Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller en annen voksen du stoler på. Da kan de hjelpe deg å snakke med foreldrene dine.

Lenke til side med den vanskelige samtalen

Vi håper at disse rådene vil hjelpe deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv