26. januar 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

skal i fosterhjem

Hei ! Jeg er en gutt på snart 13 år, som bor med foreldrene mine, men nå har barnevernet bestemt at jeg og lillebroren min skal flytte i fosterhjem. Jeg er veldig redd og vil ikke dette, men det er bestemt sier barnevernet. Jeg fr heler ikke bo i samme fosterhjem som lillebroren min, det synes jeg er veldig vondt, men han bor hos en fosterfamilie som han nå får besøke noen ganger før han skal flytte dit. Barnevernet sier at det ikke er like vanlig å gjøre det slik for større barn, men nå går jeg og er redd hele tiden. Hvorfor får jeg ikke besøke fosterhjemmet frst tror dere. Får man ha kontakt med foreldrene sine den første tiden ?
Komer de plutselig å henter meg uten at jeg er forberedt, og ikke får si hadet til foreldrene mine eller få lov til å ta med meg tingene mine ? Får man ha egen mobil i fosterhjem ? Gutt12

Hei!

Så fint at du skriver til oss. Vi forstår godt at du blir redd. Det du opplever nå er tøft. Mange barn som flytter til fosterhjem synes det er veldig vanskelig. For de fleste går det heldigvis bedre etter hvert.

Det er trist å høre at du ikke får bo sammen med lillebroren din, og at du ikke får besøke fosterhjemmet du skal bo i selv om du ønsker det. Barnevernet skal lytte til deg og legge stor vekt på det du sier. Hvis de bestemmer noe annet enn det du ønsker må de forklare deg hvorfor.

Det aller viktigste for barnevernet skal alltid være hva som er best for barn.

Du har rett til å ha en voksen som kan hjelpe deg å snakke med barnevernet. Hvis du har en voksen du stoler på som ikke er mamma eller pappa kan du be om at den voksne hjelper deg å snakke med barnevernet. Da kan dere også snakke om hvordan du blir hentet, at du skal få si ha det til foreldrene dine og ta med deg tingene dine. Dere kan også snakke om hvordan du kan ha kontakt med lillebroren din og med foreldrene dine. Du kan ha mobil i fosterhjemmet, men det kan være at de bestemmer hvor mye du kan kontakt foreldrene dine.

Vi synes du skal ta kontakt med barnevernet å vise dem det du har skrevet til Barneombudet og hva vi har svart. Kanskje det kan hjelpe sånn at de forklarer deg mer om hva som skjer.

Vi håper du snart får det bedre. Hvis du trenger mer hjelp kan du skrive til oss på post@barneombudet.no.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv