26. november 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

sexsualitet og alkohol

jeg har ikke så veldig mange venner på skolen lenger, går ofte alene. Jeg trodde jeg hadde ei venninne som var min aller beste venn, helt til helgen da jeg var full og hadde sex med en annen gutt, og nå bruker de alt jeg har gjort i mot meg på skolen, hva skal jeg gjøre? vil ikke være ensom lenger!

Hei, så fint du skriver til oss!

Vi forstår godt at dette er vanskelig. Det er kjipt å føle seg ensom.

Vårt råd er at du snakker med en lærer, rektor eller helsesøster om dette. Det vil som regel være en hjelp i seg selv å snakke med noen. Da slipper du å gå med dette helt alene, og du kan få råd til hva du kan gjøre.

I tillegg så har rektor et ansvar for at du skal ha det bra på skolen. Du har rett til et trygt og godt skolemiljø, uten å bli mobbet, utestengt eller baksnakket. De voksne på skolen skal få slutt på det hvis det skjer. De kan for eksempel lage aktiviteter som gjør at det blir lettere å få seg venner, og snakke med elever om at det ikke er greit å behandle andre dårlig.

Hvis du sier i fra til rektor om at du ikke har det bra, skal rektor lage en plan med tiltak som skal gjøre at du får det bedre. Du skal få være med å lage planen og si din mening om hva du ønsker.

Vi har laget en oversikt over steder med noen å snakke med. Dit kan du ringe eller skrive og få råd fra flinke voksne. Se for eksempel chatten «snakk om mobbing«, de kan gi råd når det gjelder å bli utestengt eller føle seg ensom.

Vi håper dette hjelper deg litt på vei og at du får det bedre raskt! Hvis ikke kan du skrive til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv