5. august 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Selvskading

Jeg hadde en veldig dårlig opplevelse med Barnevernet da jeg var litt yngre. Og har fortsatt spor etter det. Har tanker om hvordan jeg skal skade meg selv nok til å få vekk tankene mine om selvmord. Hva er verst selvskading eller selvmord? Ærligtalt syns jeg ikke at barnevernet kan prøve å ta fra deg moren din uten noen som helst grunn. Jeg er veldig glad i mamma. Hun er best! HATER barnevernet for hva det gjorde med livet mitt. Til nå er det verste jeg har gjort er å stikke hunden min med en kniv…

Hei,

Vi forstår at du har det vanskelig. Nå er det viktig at du får god hjelp til å håndtere de vanskelige følelsene du har. Det er ingen løsning å skade seg selv eller andre.

Det viktigste du nå kan gjøre er å snakke med noen voksne rundt deg. Det kan for eksempel være en i familien din eller helsesykepleier på skolen eller helsestasjonen. Du kan også ringe til Hjelpetelefonen på 116 123. Hjelpetelefonen er åpen hele døgnet. Her kan du snakke med voksne som gir deg råd for hvordan du skal få hjelp med de vanskelige tankene dine.

Mental helse har også en tjeneste som heter sidetmedord. Her kan du skrive meldinger eller chatte med de samme menneskene du kontakter når du ringer.

Vi håper du finner ut av dette. Ta gjerne kontakt med oss igjen om det er noe annet du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv