31. oktober 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Selvmord.

Hei. Saken min med barnevernet starter mandag uke 44 om jeg skal eller ikke skal i fosterhjem. Jeg lurer på hva som skjer med saken hvis jeg prøver å ta selvmord. Liksom hva skjer med saken hvis jeg feiler?

Hei,

Takk at du skriver til Barneombudet. Ut i fra det du skriver er vi usikre på hva du forteller oss. Er dette noe du bare vil vite eller har du planer om å ta livet ditt om det kan stoppe saken?

Vi vil uansett si til deg at du ikke må ta livet ditt! Det er kjempebra at du skriver til oss i Barneombudet, så skal vi prøve å gi deg noen råd om hvordan du kan få hjelp.

Det å ta livet sitt er ingen løsning, og det er mange som kan hjelpe deg med å få det bedre. Vi vet ikke hvorfor du har fått den tanken at selvmord eventuelt kan stoppe saken. Det viktigste du kan gjøre er å søke hjelp.

Mental helse sin hjelpetelefon kan hjelpe deg. De har telefonnummer 116 123. Det er helt gratis å ringe dem, og de kan ringe når som helst. Du trenger ikke å fortelle hvem du er. Det er mange som ringer dit, og det er ikke noe farlig.

Det er en stor fordel om du kan prate med en voksen om hvordan du har det. Voksne i nærheten av deg, for eksempel helsesøster på skolen, en lærer du føler det er lett å prate med eller onkler, tanter eller andre i familien kan kanskje hjelpe deg.

Barneombudet har laget en oversikt over andre du kan snakke med og hvem som kan hjelpe deg:

Lenke til hvem du kan snakke med

Lenke til hvem som kan hjelpe deg

Hvis du vil, kan du også ringe til oss. Da må du ringe på ukedager fra kl. 9-15. Telefonnummeret hit er 22 99 39 50. Be om å få snakke med en rådgiver.

Hvis du synes det er lettere at vi ringer deg, send oss en ny melding med navnet og telefonnummeret ditt. Hvis du sender navn og nummer, så legger vi ikke dette ut på nettsidene våre, så det er i så fall bare vi som ser dette.

Vi håper du får hjelp. Det er viktig. Vi vil gjerne at du skrive til oss igjen hvis du vil ha andre råd.

Inntil du får ordentlig hjelp er det viktig at du ikke gir opp. Vi både håper og tror at også du kan få det bedre. Derfor er det viktig at du holder ut.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv