7. januar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Selvmord

Jeg har en kompis som tenker å ta selvmord burde jeg si ifra eller hva burde jeg gjøre

Hei, og takk for at du skriver til oss!

Vi skjønner at dette må være vanskelig for deg. Kompisen din er heldig som har en god venn som deg, som ønsker å hjelpe.

Det aller viktigste er at kompisen din tør å be om hjelp, slik at han ikke går med selvmordstanker alene. Det er viktig at noen forteller han at han ikke må ta livet sitt. Uansett hva som er grunnen til at han ønsker å ta selvmord, så er det mange som kan hjelpe han med å få det bedre.

Hvis han ikke ønsker å be om hjelp selv, bør du dele dette med en voksen som kan hjelpe deg å snakke med han. Du kan for eksempel ta det opp med  helsesøster på skolen din, foreldrene dine eller en annen voksen du stoler på.

Du kan også ta kontakt med Mental Helses Hjelpetelefon eller nettjeneste og spørre om råd for hvordan du kan gå fram. Det er anonymt og gratis å kontakte dem, og de svarer på spørsmål om vanskelige ting i livet. De har også en chat. Du finner åpningstider for chatten her.

ung.no kan du lese mer om hvordan du kan hjelpe venner som har det vanskelig.

Vi håper du finner noen som kan hjelpe deg med dette, slik at kompisen din får hjelp raskt.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv