20. april 2016
Dette spørsmålet og svaret er over 3 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Samvær med mamma og pappa

Hei! Jeg får ha veldig lite samvær med pappaen min, og jeg lurer på om jeg har rett til å få besøke han når jeg vil? Han er ikke fratatt omsorgsretten og han bor ikke langt unna så det er ingen problemer å komme seg dit. Og har jeg lov til å flytte til pappaen min hvis jeg vil?

Dette har vært en sak i barnevernet og jeg har veldig lyst til å se igjennom alle papirer som omhandler meg fordi jeg føler det er noe i saken min som jeg ikke vet om, men hvordan skal jeg gå frem å gjøre dette?

Hei, fint at du har skrevet til Barneombudet.

Du skriver at det har vært en barnevernssak, men vi forstår deg sånn at du ikke er i barnevernet nå, men kanskje bor med moren din. Hvis det siste er tilfellet, må hun og faren din bli enige om en ny samværsordning for at du skal være mer sammen med ham, eventuelt flytte dit. Hvis de ikke klarer å bli enige, kan de få hjelp på familievernkontoret.

Du er 16 år nå. Da er du part i din egen barnevernssak. Det betyr at du kan få lese det som står om deg i saken din. Ta kontakt med barnevernet og spør om hvordan dette kan ordnes.

Lenke til nettside om hvordan endre samværsavtale eller flytte

Hilsen oss i Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv