23. mars 2020

Samvær

Hei jeg bor til min pappa i XX og nå vil min mamma som bor i XX at jeg skal reise til henne i påsken. Jeg har ikke lyst til og reise pga koronasmiten. Må jeg reise? Myndighetene anbefaler jo ikke reiser. Pappa vil jo ikke heller at jeg reiser pga han har astma og er i risiko gruppen om han blir smittet

Hei, takk for spørsmålet ditt.

Det høres ut som et vanskelig valg for deg å ta. Egentlig er det foreldrene dine som skal finne ut av dette. Når de skal bestemme har plikt til å lytte til hva du selv mener og legge stor vekt på dette.

Det er vanskelig for oss å svare på om du må reise eller ikke, siden det til slutt er foreldrene din som bestemmer.

Vi tenker at det er lurt å ringe mammaen din og fortelle hvordan du har det? Kanskje dere kan komme frem til en løsning sammen, f.eks. at du heller kan være hos moren en lengre periode når dette er over?

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine, kan du kanskje snakke med annen voksen du stoler på om dette, for eksempel en lærer på skolen?

Hvis du ikke har lyst til å reise nå, har alle barn og unge har rett til å bli hørt. Deres meninger er viktig og voksne må høre etter og ta det barn sier på alvor.

Her er en lenke til en nettside om å si sin mening og bli hørt

I det som heter barneloven så står det at når du er 12 år så skal meningene dine telle mye.

Vi håper det ordener seg for deg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv