12. mars 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Rus

Jeg tok knips en gang og vennene mine bestevenner snitchet til helsesøsteren og jeg er så forbanna på de for jeg tok det en gang og nå har de bare fucket opp livet mitt
+ jeg har veldig lyst på foster foreldre eller noe sånt for jeg takler ikke måten foreldrene mine kjefter på meg uten at eg har gjort noe gale

Hei, og takk for at du tar kontakt med oss.

Du skriver ikke hva som har skjedd etter at venninnene fortalte helsesøsteren om hva du gjorde. Vi forstår likevel ut fra det du skriver at du ikke har det bra.

For å få fosterforeldrene må det mye til. Det er barnevernet som bestemmer om barn skal flyttes fra sine foreldrene til en fosterfamilie. Hvis du kontakter dem kan de sette i gang en undersøkelse hvordan du har det hjemme. Barnevernet skal alltid først prøve å løse problemene hjemme, slik at det blir unødvendig for barnet å flytte til en fosterfamilie.

Det er derfor viktig at du først snakker med foreldrene dine om hvordan du har det. Forsøk å forklare dem at du ikke takler den måten de hele tiden kjefter på deg. Det kan være vanskelig å snakke med foreldrene dine om dette. Vi hos Barneombudet har derfor laget en side med gode råd på hvordan du går fram når du skal ta en slik samtale. Disse rådene kan du lese her.

Du kan også snakke med en annen voksen du stoler på om problemene som har oppstått, for eksempel en lærer eller rådgiver på skolen. Du og foreldrene dine kan også få hjelp fra familievernkontoret. De er flinke til å gi god samtalehjelp. Du kan lese mer om familievernkontoret her.

Du kan også ringe til alarmtelefonen for barn og unge. Her jobber det mennesker som er vant til å snakke med barn og unge i vanskelige situasjoner. De kan gi deg råd og hjelpe deg videre. Du finner mer informasjon om alarmtelefonen her. Du kan også kontakte barnevernet der du bor direkte. Dette kan du lese om her.

Hilsen fra oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv