1. oktober 2015
Dette spørsmålet og svaret er over 3 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Rettighetene mine?

Hei!Jeg lurer på om hva rettighetene mine er vis mamma vil at vi ska komme hjem til henne i høstferien,men vi vil ikke!Hun sier at vi SKAL komme men det kommer ikke på tale!Hvilke rettigheter har vi i forhold til det?

Hei, takk for at du stiller spørsmål til oss her.

Vi skjønner at dette er vanskelig for dere. Men det er vanskelig for oss å svare nøyaktig siden vi ikke vet hvordan dere har det hjemme til vanlig og hvem dere bor hos.

Helt generelt kan vi si at det er foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo og når du skal være hos moren eller faren din. De skal høre på hva du mener og tenke på hva som er best for dere.

Vanligvis lager foreldre som ikke bor sammen en avtale om hvor barna deres skal bo, når de skal være hos den forelderen de ikke bor hos og hvem barna skal være hos i feriene. Foreldrene dine kan også forandre på avtalen, men da må de være enige om dette.

Det kan være at de voksne ikke helt har forstått hvor vanskelig dette er for dere, så det er viktig at dere forteller så mye som mulig, slik at de forstår.

Her er en lenke til en side som gir noen tips om ‘den vanskelige samtalen med en voksen’.

Du kan også kontakte familievernkontoret der du bor. Familievernkontoret kan hjelpe foreldre med å forstå hva som er bra for barna.

Lenke til mer informasjon om samvær og hva du kan gjøre.

Lenke til kontaktinformasjon til familievernkontorene.

Vi håper dette hjelper litt og at foreldrene deres blir enige om en god løsning for dere.

Hilsen oss i Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv