2. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Rett på egen advokat /i forhold til barnevernsak

hei, Jeg er veldig deppa og lei meg om dagen. For ganske lenge siden døde begge min foreldre- Jeg har bodd hos fosterfamilie. Det blir litt kluss om ting og tang i sommer, så nå har de mest sansynlig gått med på en avtale med barnevernet som å flytte meg til annet sted. Jeg føler ikke at de lytter på jeg har å si. Har rett på advokat? Jeg vet ikke hva som skjer….

Hei og takk for at du skriver til Barneombudet.

Etter man har fylt 15 år har man partsrettigheter. Dette betyr at man har krav på egen advokat når en sak skal gå for fylkesnemnda eller for domstolen. Så hvis du har en sak som skal til fylkesnemnda eller domstolen har du krav på advokat.

Selv om du ikke har en sak som skal behandles av fylkesnemnda eller av domstolen vil vi anbefale at du tar kontakt med Barnas Jurist! Dette er som  gratis advokater for barn! De kan hjelpe deg videre i saken. Du kan ringe de på telefonnummer 22 41 22 40 mellom klokken 9 og 15.

Hvis du trenger noen å snakke med om hvordan du har det kan du også ringe alarmtelefonen på 116 111. Her jobber det mange flinke voksne som er gode til å prate med barn og ungdom. Du kan i tillegg ta kontakt med Røde kors telefonen «Kors på halsen». Her kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Du kan også snakke med andre på din egen alder på forumet.

Vi håper du får den hjelpen du trenger!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv