2. august 2018

Redd for pappa og syk mamma

Hei du.Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte men.Hjemme er det faktisk aldri noe koslig for meg.Jeg bor hjemme med mamma og lillesøster sånn fast.Pappa har vært alkoholiker men får hjelp nå,men han er hjemme i ferier og det er ikke noe koselig.Han kan bli kjempe sint på meg.Han banner og skriker ting som at han skulle ønske det var lov å slå meg og at han da ville slått meg så han selv mistet følelsene i hendene.Pappa løper alltid etter meg og har ikke fått tak i meg enda og det gjør at jeg ikke vet hva pappa er i stad til.Ofte løper jeg ut da pappa løper etter meg og da er jeg ofte ute en god stund fordi jeg vet ikke om pappa har roet seg eller ikke.Jeg er redd han kanskje står bak døra hjemme og venter på meg.Men den værste følelsen er bare det at jeg blir så innmari redd han.Jeg skulle nesten ønske han noen gang hadde fått tak i meg og gjort meg noe fordi da hadde jeg hatt bevis.Det at pappa løper etter meg gjør at jeg hater når han gjør bråe bevegelser fordi noen ganger gjør han det på tull og det er faktisk like ille.Fordi jeg blir så redd,først føles det som om hjertet hopper over noen slag også stivner jeg også blir jeg sint.Og mamma er ikke helt frisk.Henne har spisefortyrrelser og har hatt det i flere år.Mamma blander seg sjeldent inn når noe sånt skjer.Henne orker ikke det.Men om henne gjør det er henne alltid på pappas side.Jeg gir opp føler jeg.Verken mamma eller pappa liker meg noe særlig.De sier jeg ødlegger familien , at djevelen er i meg,at de skulle ønske de fikk en annen datter osv.De sier ofte de har gjort en feil da jeg var liten,at de ikke var strenge nok.Så jeg spurte hvordan de kunne vært strenge nok og om de lissom da skulle vært fysiske.Og pappa sa da ja,og mente at jeg da ville vært mye mere stille.Jeg begynner nå på 1 VGs til høsten.Jeg flytter på en internatskole langt unna, men må alikevell hjem i ferier.Det vil jeg ikke.Hva kan jeg gjøre ?Jeg orker ikke og bo med en mamma som aldri bryr seg og bare er sliten og syk, og en pappa jeg er redd for og som heller ikke liker meg.

Hei,

Vi ser at du har det vanskelig. Ingen barn eller ungdommer skal ha det slik du har det nå. Det er derfor viktig at du får hjelp.

Alle former for vold, også det å true, skremme og krenke barn er ulovelig. Ingen, heller ikke foreldre, har lov til å utsette barn og unge for slik behandling.

Foreldres oppgave er å gi trygghet og omsorg til barna sine. Dessverre er det noen foreldre som ikke greier dette fordi noen kan ha mer enn nok med å håndtere problemer i eget liv.

Selv om du snart skal flytte på internatskole, så er det viktig at du får snakket med noen slik at du får den hjelpen du trenger.

Et av våre forslag er at du kontakter  Alarmtelefonen 116 111 . Her får du snakke med en voksen som ønsker å hjelpe deg. Vi har også laget en oversikt over andre som kan hjelpe barn og unge i vanskelige situasjoner. Vi vil derfor gjerne at du tar en titt på denne nettsiden Disse kan hjelpe deg 

Du kan også ta kontakt med Mental helses hjelpetelefon. Det er et døgnåpent og gratis tilbud hvor du kan snakke om ting som er vanskelig. De har også et tilbud til dem som heller ønsker å skrive til dem. Siden henter  Sidemedord

Det er viktig at du får hjelp. Du kan også ta kontakt med oss igjen, så vil vi prøve å hjelpe deg videre.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv