11. oktober 2018

Psykisk vold

Jeg har en venn fra Sør-Africa som jeg står nær, han har det absolutt ikke bra hjemme han bkir utsatt for psykisk vold hver dag og noen ganger fysisk. Han kan ikke legge seg med trygghet om å ha et liv dagen etter, jeg er så bekymret for han og han har prøvd og kontakte så mange ulike ting i landet, men ingen bryr seg! Hadde det vært en mulighet å få flyttet han hit, muligens adoptert han? Han snakker forresten fransk, spansk og engelsk. Han er også en mønster elev uten noen problemer med skole.

Hei!

Så fint at du bryr deg om vennen din! Det er ikke så lett å hjelpe til når man er så langt borte. Vennen din setter nok pris på at du forsøker.

Vi tror dessverre det er veldig vanskelig å få flyttet vennen din til Norge. Det er så mange regler om hvem som kan få komme til Norge, særlig å flytte hit uten at foreldrene godtar det. Det hjelper dessverre heller ikke at han er en flink og grei gutt.

Vi vet ikke hvem dere har snakket med i hjemlandet hans for at han skal få hjelp, og vi vet heller ikke hva som finnes der. Kanskje du kan finne ut om han har noen i familien som han stoler på? En onkel eller bestemor som er grei, og som kan hjelp ham? Du kan også forsøke å finne ut om det er noen organisasjoner i Norge, for eksempel Røde Kors, Kirkens nødhjelp, Redd Barna eller andre som jobber i det området han bor. Det kan jo være at de har tilbud til barn som kan hjelpe.

Takk for at du bryr deg om vennen din!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv