10. oktober 2019

Problemer hjemme

Jeg vil ikke være her lengre. Jeg vil ikke være på skolen. Bo hjemme. Jeg klarer ikke mer. Alt er forferdelig. Jeg er dårlig til alt. Jeg vurder hverdag selvmord. Jeg hater foreldrene mine og de hater meg. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil ikke leve. Jeg vil ikke noe lengre.

Hei,

Så bra at du tar kontakt med Barneombudet så vi kan gi deg noen råd om hva du kan gjøre. Det første vi vil si til deg er at det er viktig at du ikke gir opp selv om du har det vanskelig nå. Det er mange som kan hjelpe deg med å få det bedre, og det er derfor veldig bra at du ber om hjelp.

Hvis du ikke har det bra hjemme, er det veldig viktig at du sier ifra til noen voksne du stoler på om dette. Du kan snakke med helsesykepleier, en lærer på skolen eller en annen voksen du stoler på. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. De kan hjelpe deg videre. De har også åpent på ettermiddagen og kvelden.

Barnevernet skal hjelpe barn som ikke har det bra hjemme. Noen ganger klarer barnevernet å hjelpe barnet mens han eller hun bor hjemme. Men hvis det ikke er bra for barnet å bo hjemme, vil barnevernet hjelpe barnet å finne et tryggere og bedre sted å bo. Du kan lese mer om barnevernet på denne siden.

Det kan også være til hjelp å snakke med noen om hvordan du har det. Du kan for eksempel chatte med tjenesten Snakkompsyken. Dette er en chat for alle barn og unge mellom 9-19 år som har behov for å snakke med en voksen om vonde tanker eller følelser.

Vi håper at du får hjelp til å få det bedre. Hvis ikke må du gjerne skrive til oss igjen, eller sende oss e-post til post@barneombudet.no, så skal vi forsøke å hjelpe deg videre.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv