23. august 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Problemer hjeme.

Hei. Jeg har det veldig vanskelig nå og lurer på noen ting. Mor og far er skilt og jeg bor til mamma hele tiden. Jeg er ikke til faren min fordi han drikker seg full mye og krangler med dama hans og jeg har opplevd dumme ting der. Jeg har et søsken som bruker og være med hos han i helgene,h*n er mye større så h*n synest ikke det er vanskelig der og h*n er i lamme dem hele tiden og minst 3 timer hver dag.så jeg føler at h*n er velkommen i dems familie men ikke jeg. Og alt jeg gjør/sier der er feil og galt men hvis h*n sier samme er det ikke det.+mye mer Derfor har vi søkt om å få avlastningshjem så jeg får gjøre noe anet en å være hjemme hele tiden og pedagogen jeg går til er sikker på at jeg får det.jeg er jo glad men også nervøs.jeg har sagt at jeg vil at det er andre ungdomer/barn der og dyr.men hvordan er hele prosessen? Må jeg i møter?gir de meg bare en familie? Får jeg møte de først? Og kan barnevernet bestemme at jeg ikke får møte far? Eller flytte meg hjemmefra? Takk på forhånd

Hei, og så fint at du skriver til oss.

Det er leit å høre at du har det vanskelig. Det er likevel godt å høre at du får hjelp og at dere har søkt om avlastningshjem.

Vi skjønner at du er både glad og nervøs og har mange spørsmål.

Hvordan prosessen foregår kan vi dessverre ikke svare på. Det er litt avhengig av hvem som har søkt. Ut fra hva du skriver blir dette ikke klart for oss. Er det pedagogen? Barnevernet? Eller andre?

Vi kan heller ikke fortelle deg om du må i møter, om du bare får en familie og om du får møte dem først. Det beste er at du snakker med ham eller henne som har søkt om avlastningshjem for deg. Om det er barnevernet kan du snakke med saksbehandleren din. Du har en rett til å stille alle spørsmål som du har, og barnevernet har en plikt å svare deg på spørsmålene dine så godt som de kan.

Barnevernet kan ikke bestemme at du ikke får møte faren din. Det er foreldrene dine og du som må bli enige om det. Om det er vanskelig å bli enige kan du eller moren din ta kontakt med familievernkontoret. De har også et samtaletilbud til barn og unge. Her kan du snakke med dem som jobber på familievernkontoret uten at foreldrene dine er tilstede. Du kan lese mer om tilbudet her.

Når barn ikke har det bra hjemme og foreldrene ikke kan passe på dem på en god måte, kan de bestemme at de flytter barnet hjemmefra. Dette kan de likevel ikke gjøre før de har prøvd å hjelpe barnet og familien hjemme. Du kan lese mer om hva barnevernet kan gjøre her.

Skriv gjerne til oss hvis du har flere spørsmål eller om vi har misforstått spørsmålene dine.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv