15. august 2019

Problem med familien

Hei!
Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, fordi jeg er under mamma sin fot. Hun sier at hvis jeg begynner på skolen, kan jeg ikke ha noe venner. Hun sier også at jeg skal bere på skolen og hjemme, ingen aktiviteter, ingen venner, jeg kan ikke heller kle på meg måten jeg vil, spise hva jeg vil. Hun tok pengene mine på stipend;(.
Hva skal jeg gjøre, hun torturert meg så masse, såå mye???
MVH

Hei!

Takk for spørsmålet ditt. Det er ganske mange ungdommer som får det vanskelig med foreldrene sine når de er på din alder. Men det er ikke greit med så strenge regler som du har.

Barns rettigheter
Du har rett til et privatliv og respekt for din personlige identitet. Ingen – verken hjemme eller andre steder – skal overvåke deg, snoke, sjekke mobilen din og andre ting som er private, eller bestemme hvordan du ønsker å utvikle deg som person.

Du har rett til fritid, å være med venner og være med på fritidsaktiviteter.

Du kan lese mer om det vi kaller negativ sosial kontroll og hva du kan gjøre her. Du kan ta også opp dette med en rådgiver eller helsesykepleier (helsesøster) på skolen du går på.

Penger
Det at moren din har tatt pengene dine er ikke greit og heller ikke lov. Du skal kunne stole på foreldrene dine når de skal ta vare på pengene dine. Stipendet ditt tilhører deg og hun har ingen rett til å ta pengene dine. Vi anbefaler at du tar kontakt med Barnas Jurist i denne saken. De kan gi gratis rettshjelp til barn og unge opp til 25 år. Du kan også kontakte Fylkesmannens kontor i fylket du bor i. Fylkesmannen kan svare på spørsmål om penger og rettigheter. De kan også noen ganger hjelpe med å få tilbake penger som foreldre har tatt.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv