13. november 2019

Privatliv

Stilte et spørsmål her nå nettopp, men måtte fikse litt på spørsmålet. Men har mamma retter til å ha sporingsapp på mobilen min fordi jeg har en vanskelig fortid med en psykisk voldelig pappa?

Hei,

Takk for begge spørsmålene dine. Vi svarer her på spørsmålene dine samlet.

Du lurte på om moren din har rett til å følge deg på en sporingsapp.

Rett til privatliv 

Alle barn og unge har rett til et privatliv. Denne retten gjelder også innenfor familien. Det er ikke forbudt for moren din å bruke en slik app, men din rett til privatliv gjør at moren din må respektere at hun ikke får vite alt om deg. Du bør derfor snakke med henne om bruken av sporingsapp. Fortell henne at du ikke synes det er greit og at dette går ut over vennskapene du har. Vi har laget en side som heter «Den vanskelige samtalen med en voksen». Her vil du finne noen tips og råd på hvordan du kan gå fram for å snakke med moren din om ting som kan være vanskelig.

Her kan du lese mer om rett til privatliv

Foreldreansvar
På samme tid, så har moren din et ansvar for deg. Hvis moren din har grunn til å tro at du kan komme opp i situasjoner som er farlig for deg, så kan hun ha grunn til  å følge ekstra med på hvor du er. Hvis det er slik, så må hun forklare deg dette slik at det blir forståelig for deg.

Vi vet ikke om faren din er farlig for deg. Hvis du og eller moren din føler dere truet av ham, så må dere kontakte politiet.

Vi er litt usikre på om du har fått svar på spørsmålene dine. Er det noe som er uklart, så kontakt oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv