4. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Privatliv

Jeg føler ikke alltid at jeg får nok privatliv. Hvis jeg er på rommet mitt så pleier ikke foreldrene mine å banke på døren før de kommer inn. Jeg vet at det er flere i klassen som har det sånn. Jeg vet også at i barnkonvensjonen så står det at alle barn har rett til privatliv. Det er derfor jeg lurer på om det er lov? Og hva skal jeg gjøre?

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Du har helt rett i at det står i barnekonvensjonen at barn har rett til privatliv. Derfor er vi veldig opptatt av at foreldre og andre voksne skal respektere dette. Vi syns ikke det høres greit ut at foreldrene din bare går inn på rommet ditt uten å banke på mens du er der.

Foreldre bestemmer ganske mye over barna siden, og vi kan nok ikke si at det de gjør er ulovlig, men vi skjønner at det ikke er noe kult!

Det er ikke sikkert foreldrene dine mener noe vondt med det, kanskje de bare ikke tenker seg om? Da er det viktig at du prater med dem om det og forteller hvordan du føler det. Kanskje blir dere enige om noen regler som dere skal følge for at ting blir greit?

Les mer om privatliv på denne siden. På samme side står det også litt om hvordan man kan ta opp vanskelige ting med foreldrene sine.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv