22. februar 2018

Privatliv

Hei, jeg bor i Insitisjon og jeg tar medisner klokka 8, legen min har sagt at jeg kan ta medisinen Max 9 altså en time senere. Jeg hadde akkuratt dusja så sa hun at jeg måtte komme ut av badet for å ta medesin, jeg sa at jeg er naken og føler meg ikke komfortabel kommer ut da jeg har tatt på meg klær, deg var også en mann uten for som sa at jeg møtte kjappe meg, jeg sa at jeg kan ta medisinen Max klokka 9, klokka er bare 8 ca. Så sa hun at hvis jeg ikke kommer ut nå så komme hun inn når jeg er naken er ikke deg ulovlig? Og han mannen sa at jeg måtte komme ut nå osv.

Hei, så fint at du skriver til oss om dette.

Vi skjønner godt at du synes det er ukomfortabelt å måtte komme ut fra badet før du har kledd på deg.

Når du bor på institusjon skal du behandles med respekt. Ingen voksne har lov til å tvinge deg til å komme ut av badet naken eller selv gå inn, om de ikke har en god grunn til det. Det kan for eksempel være hvis du er i en akutt fare eller skader deg selv eller andre.

Vi vet for lite om situasjonen du beskriver til at vi kan si om det de gjorde var ulovlig. Men du har uansett rett til å si ifra til de voksne på institusjonen hvis du er misfornøyd med det som skjedde. De voksne skal høre på det du har å si.

Kommer du ingen vei med dette, kan du kontakte fylkesmannen. Fylkesmannen skal passe på at alle som jobber på barneverninstitusjonene gjør jobben sin på en forsvarlig måte og slik det er bestemt i lover og regler.

Du kan lese mer om dine rettigheter på barnevernsinstitusjonen her.

Skriv gjerne til oss igjen hvis du har flere spørsmål.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv