11. august 2017

Privatliv

Mamma har tatt bort nøkkelen til rommet mitt og bare braser inn når hun vil. Nå sier hun at hun at hun skal fjerne døra mi.. jeg syntes ikke at det er greit.
Har hun lov til det?

Hei

Du har rett til å ha et privatliv, også i huset der du bor. Det er ikke greit at moren din braser inn på rommet ditt når hun vil. Å fjerne døra til rommet ditt høres ekstremt ut, og vil sjelden være greit.

Alle barn og unge har rett til et privatliv. Det står det om i barnekonvensjonens artikkel 16. Ungdommer har rett til mer og mer privatliv etter hvert som de blir eldre. Her er en lenke til Barneombudets side om retten til privatliv. 

Samtidig er det sånn at foreldrene dine har ansvar for deg. Moren din skal passe på at du ikke kommer i farlige eller skadelige situasjoner. Hvis moren din skal fjerne døra på rommet ditt skal hun være så bekymret for deg at det ikke er noen annen utvei.

Hvis du mener hun overreagerer er det viktig at du forklarer henne hvorfor. Dersom du syns dette er vanskelig å ta opp med moren din, så har vi laget en side med tips til den vanskelige samtalen med en voksen.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv