2. mai 2016
Dette spørsmålet og svaret er over 3 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Privatliv

Når jeg er hos pappa og søsteren min setter han inn sånn babykall fordi han sier han skal høre va vi snakker om. Og når jeg ringer mamma så forlanger han å sitte å høre på vs vi sier. Syns dette er ekkelt. Jeg er glad i pappa men vet ikke om jeg vil reise til han mer. Har han lov å lytte på meg og søsteren min? Hun er 13

Hei,

Takk for at du skriver til oss!

Det høres ikke greit ut at pappaen din skal høre alt. Barn og unge har rett til privatliv. Hvis han lurer veldig på hva dere snakker om, eller er bekymret, synes vi han heller bør prate med dere. Det er ikke ok å overvåke og avlytte barna sine.

Det er lurt at du og søsteren din snakker med pappaen din om hvordan dere opplever at han skal vite alt dere snakker om. Han bør få vite at dette gjør at du ikke får lyst til å være hos ham. Du er 12 år og søsteren din er 13 år. Da skal det legges stor vekt på hva dere mener.

Noen ganger kan det være vanskelig å snakke med voksne om ting. Vi har derfor laget noen tips til dette.

Lenke til tips til den vanskelige samtalen med en voksen.

Hvis du likevel opplever at du ikke har det bra hos pappaen din, bør du snakke med mammaen din om det. Du kan også ta kontakt med noe som heter familievernkontoret. De hjelper familier til å snakke sammen og finne ut av vanskelige ting.

Lenke til familievernkontoret.

Her kan du også lese mer om rett til privatliv.

Lenke til side om privatliv.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv