6. august 2018

penger

hei, for et år siden flyttet jeg i fosterhjem hos mine besteforeldre. moren min har en sparekonto med mine penger. tror det står rundt 16.000kr på denne kontoen. mya av disse pengene har mamma spart fra jeg var liten på egen hånd. men mye av det er mine egne bursdagspenger og julepenger som jeg selv har satt inn. mye har faren min og han sinn familie også satt inn da jeg ikke hadde noe kontakt med han før jeg var 10år. nå som jeg skulle hatt de pengene på kontoen som er mine og som jeg har spart, nekter mamma og gi meg de og sier at det er hennes penger alt sammen. har flere ganger prøvd å snakke med henne men ingenting hjelper. hva skal jeg gjøre?

Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Penger som du har fått i gave eller selv har spart, er dine penger. Disse pengene har foreldrene dine ikke lov til å bruke eller låne. Hvis pengene blir satt inn på bankkonto, så skal kontoen stå i ditt navn.

Penger som foreldrene dine har spart for deg, kan du derimot ikke bruke som du vil før du er 18 år, uten at foreldrene dine er enige.

Hvis moren din sier at alle pengene er hennes og ikke lar deg få tilgang til pengene som er dine, kan du ta kontakt med fylkesmannen. Fylkesmannen er et kontor som skal passe på at de som har ansvar for din økonomi gjør som de skal. De kan vurdere om moren din har lov til å nekte å gi deg pengene eller ikke.

Hvis fylkesmannen ikke kan hjelpe deg, må du gjerne sende oss en e-post til post@barneombudet.no. Da vil vi forsøke å hjelpe deg videre.

På våre nettsider kan du også lese mer om reglene for sparepenger og pengegaver.

Vi håper det løser seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv