26. april 2019

Pappas kjæreste

Pappa her en kjæreste som ikke liker meg. Vi krangler ikke, men hun driver å klager på alt jeg gjør. Jeg vet at dette ikke er min feil, men jeg får bare ikke lyst å bo hos pappa lengre. Både mamma og pappa forstår, men det er veldig tungt å bare se pappa i 4-5 timer annenhver helg

Hei og takk for at du skriver til oss!

Vi skjønner at du vil se pappaen din. Samtidig er det viktig at du har det bra. Det er derfor må du si i fra om hvordan du har det og hva du ønsker. Når foreldrene dine ikke bor sammen, skal de ta hensyn til dine ønsker og behov, og passe på at du har det bra.

Det er foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo, men de skal også lytte til dine ønsker. Jo eldre du blir jo mer teller meningen din. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

På dette siden Når foreldre ikke bor sammen tror vi du kan finne litt nyttig informasjon.

Når familier har det vanskelig sammen, så kan de få hjelp. Dere kan ta kontakt med Familievernkontoret. Familievernkontoret er et sted familier kan ta kontakt dersom de har det vanskelig sammen. De som jobber der kan mye om å hjelpe familier til å få det bedre. Barn og ungdom kan ta kontakt med familievernkontoret på egenhånd.

Vi håper det ordner seg. Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv