19. november 2019

Pappa er streng

Mamma og pappa er skilt.. Pappa tar fra meg mobilen min så jeg ikke får den på flere dager, selv om jeg skal være hos mamma! Han sier at mamma må bli enig med ham om at hun må endre på reglene sine for når jeg får bruke mobilen, før jeg får den tilbake.. Jeg føler pappa prøver å bestemme absolutt alt, til og med hos mamma! Hva kan jeg si til pappa for at han skal høre på meg?

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Vi forstår at det er vanskelig når du er 12 år og ikke får tilgang til telefonen din. Har du forsøkt å snakke med faren din om dette?

Du bør får få vite hvorfor han har strenge regler for hvordan du skal bruke telefonen din. Vi vet ikke om han  har noen gode grunner for det.

Kanskje skal du be moren din om hjelp slik at dere sammen kan ta det opp med faren din. Vi har laget en side som heter «Den vanskelige samtalen med en voksen» Her kan du lese litt mer om hvordan du går fram for å legge en plan for det som kan være vanskelig å snakke om.

Hvis dette heller ikke hjelper, så kan du ta kontakt med familievernkontoret. Synes du det er vanskelig å finne fram til familievernkontoret der du bor, så be om hjelp fra moren din eller en lærer eller helsesykepleier på skolen din.

Vi har også laget en side med en god del informasjon om barn og unges rettigheter i familien og hjemme. Kanskje kan du finne noe gode råd og tips her

Håper dere finner ut av dette. Ta kontakt med oss igjen om det er noe mer vi kan hjelpe deg med.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv