3. august 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Overtroisk

Hei, jeg tror veldig mye på gjenferd og sånt fordi jeg føler jeg hører noen gå forbi døren min vær natt og banker på.. tør aldri å gå ut for å åpne opp jeg bare ligger i sengen og er livredd. Er jeg gal? Eller finnes faktisk gjenferd?? Klarer nesten ikke å sove om natten pga det og jeg har sakt det til foreldrene mine men de sier bare at jeg har drømt det eller at jeg bare har sett på for skumle filmer

Hei

Så fint at du skriver til oss om dette. Det høres ikke noe godt ut å ha det sånn.

Vi tror ikke det finnes gjenferd. Men det betyr ikke at du er gal! Noen ganger kan man høre ting som ikke er der, og det er mange som er redd for spøkelser og gjenferd.

Vi tror det er viktig at du får snakket ordentlig med noen om dette. For det er ikke greit at du skal ha det sånn. ingen skal trenge å ligge våken om natten å være redd.

Vårt råd er at du tar dette opp med foreldrene dine en gang til. Fortell dem at du ikke har det bra, og at du virkelig er redd. Kanskje kan dere lage en avtale om at de kan komme inn til deg litt oftere, eller at du kan si ifra til dem når du tror du hører noe? Uansett er det viktig at dere kan snakke sammen om dette, så du slipper å holde det inni deg.

Hvis du ikke vil snakke med foreldrene dine, kan du snakke med en lærer, helsesøster eller en annen voksen du stoler på. Det finnes også steder du kan ringe og snakke med voksne som kan gi deg råd. Du kan ringe Mental helses hjelpetelefon på nr. 116 123 eller Kors på Halsen på nr. 800 333 21.

Hvis dette ikke hjelper kan du skrive til oss igjen, eller ringe oss på 22 99 39 50

Vennlig hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv