3. juli 2018

Overgrep,livet mitt,vold,familie

Mamma er en fin dame hun klyper meg hardt i armen og kaller meg drittunge.Mamma sier at vi trenger hjelp fra BUP men de hjelper bare mamma og ikke meg.Jeg har mange diagnoser og har vanskeligheter.Mamma sier at når vi krangler der det alltid jeg som begynner men det er jo ikke det.Jeg trenger hjelp og noen som jeg kjenner tar meg på tissen.Jeg liker det ikke og mamma leker ikke mer med meg lenger.På skolen har jeg ingen venner pga at jeg har autisme.

Hei,

Vi skjønner at du har det vanskelig og har mange ting på en gang i livet ditt som du sliter med. Vi kan ikke hjelpe deg direkte, men vi skal gi deg noen råd om hvem du kan snakke med for å få hjelp.

Aller først;  moren din skal ikke klype deg i armen og kalle deg drittunge. Det er ikke lov å gjøre mot barna sine. Når du har det vanskelig hjemme kan du ringe til Alarmtelefonen for barn og unge og snakke med en voksen som kan hjelpe deg videre. De har nummer 116 111. De finnes også på nett. Du skriver også at du kjenner noen som tar deg på tissen. Dette er ulovlig. Vi foreslår at du også forteller dette til Alarmtelefonen for barn og unge.

Det er viktig at du får løst både hvordan du har det på skolen og hvordan du har det med følelsene dine. Du sier at du ikke får hjelp av BUP. Vi vet ikke om du har en egen psykolog der, men du kan be om å få bytte psykolog om du ikke trives med den du har.

Du har rett til å ha det bra på skolen. Rektor skal sørge for at du har det bra. Du kan snakke med rektor om hvordan du har det. Da skal rektor gjøre det som trengs for at du får det bra. Snakk med rektor eller en annen du stoler på på skolen når ferien er over.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv