6. mai 2019

Overgrep / seksuell trakassering

Hei da jeg var liten fra 0- opp mot 12. Bodde jeg i hjemlandet. Jeg husker nå etterhvert at jeg opplevde seksuelle misbruk/overgrep av en voksen, som berørte meg med hans kjønnsorganer. Han sa ting som ikke si til noen!. Senere ble jeg vitne til at han hadde sex med min mindre kusine på ca.6 år. Vet ikke helt hva jeg skal si. Men det preger meg skikkelig å tenke på det nå, som jeg har blitt eldre og fått mer innsikt på hva som er greit og ikke av voksne. Det verste er at jeg ikke for anklaget fordi personen lever i et annet land. Men hvordan kan jeg eventuelt bearbeide dette, og muligens komme over det. Har så mye minner som dukker opp hverdag. Som om det skjedde i går liksom!!. Da jeg var 14-15 år. Sa kjæresten til mamma til meg at jeg hadde en kropp som var som 20 åring sin kropp. Jeg så på det som noe helt vanlige kommentarer voksne gir. Men innser det som seksuell trakassering etterhvert. Og i tillegg til de tidligere minnene fra barndommen. Har jeg det innerst inne vanskelig. Har ikke sagt det til mamma, og hun var ikke meg på hjemlandet da det skjedde!!. Men det siste skjedde i Norge. Vil ikke at Mamma skal tenke på det siden, de ikke er sammen lenger. Men sliter med begge disse episodene av barndommen min. Hjelp!! Hva skal jeg gjøre? (18) nå

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Vi skjønner at dette er vanskelig.

Det finnes flere som kan hjelpe. Vi tror det er lurt å snakke med en voksen om de minnene du har og problemene som du opplever nå.

Du forteller at det du opplevde skaper utfordringer for deg. Da er det viktig at du ber om hjelp.

Mange synes dette er veldig vanskelig å snakke om, men de som klarer å be om hjelp får det ofte bedre. Og det finnes noen du kan snakke med som kan masse om å være i din situasjon.

Hjelpetelefonen 800 57000 snakker hvert år med mange mennesker i alle aldre som har opplevd seksuelle overgrep. De som svarer er der fordi de gjerne vil hjelpe, og de har lang erfaring med å snakke med mennesker som har det vanskelig etter seksuelle overgrep.

Hjelpetelefonen er alltid åpen. De vet mye om følelsene man kan få etter overgrep, og de kan gi råd om hva du kan gjøre for å få det bedre.

Hvis du ikke vil, trenger du ikke fortelle hva du heter. Du kan også sende e-post (da vil du ikke lenger være helt anonym).

Hvis du ikke får til å ringe synes vi du skal prøve å snakke med en voksen du stoler på, for eksempel en lærer eller helsesykepleieren på skolen.

Vi håper du klarer å fortelle, og at du får hjelp slik at du får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv