4. desember 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Overdose

Vennen min driver med overdoser av Paracet, men det er ingen som vett om det. Han forteller at han har tunge tanker osv. Hva kan gjøre eller hvem kan jeg kontakte?

Hei og takk for at du skriver til oss om dette!

Det viktigste er at kompisen din tør å be om hjelp, slik at han ikke går med tunge tanker alene. Overdoser av Paracet er svært alvorlig og kan føre til varig leverskade eller være dødelig. Er du bekymret for at vennen din har tatt for mye Paracet, må du kontakte lege med en gang.

Er det noen voksne du kan dele dette med som kan hjelpe deg å snakke med ham? Kanskje du kan ta det opp med helsesøster på skolen din, foreldrene dine eller en annen voksen du stoler på?

Du kan også ta kontakt via Mental Helses Hjelpetelefon eller nettjeneste og spørre om råd for hvordan du kan gå fram. Det er anonymt og gratis å kontakte dem, og de svarer på spørsmål om vanskelige ting i livet. De har også en chat som er åpen tirsdag-torsdag fra klokken 12.00 til 14.00, og mandag og onsdag fra kl. 20.00 til 23.00. På ung.no kan du lese mer om hvordan du kan hjelpe venner som har det vanskelig.

Vi håper du finner noen som kan hjelpe deg med dette! Skriv gjerne til oss igjen dersom det er mer du tror vi kan hjelpe deg med.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv