19. november 2018

omsorgssvikt

jeg og mamma kommer aldri overens hjemme. vi krangler hele tiden og hun slenger meg alltid full i dritt. familievern har blitt satt inn før men det hjelper aldri. jeg får stipend av lånekassen hver mnd men hun trekker alltid pengene. jeg får aldri lov til å gå ut og jeg er også veldig lei skole men hun har så store forventninger for meg at jeg blir gal snart. hva skal jeg gjøre? vil kontakte saksbehandleren min fra barnevernet men er så redd de bare setter inn familievern fordi jeg vet det aldri hadde hjulpet uans

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er leit å høre at du har det så vanskelig hjemme og at familievernet ikke har hjulpet. Vi anbefaler deg å ta kontakt med saksbehandleren din igjen, selv om du er redd for at de setter inn samme tiltak. Du får det jo uansett ikke bedre når du ikke tar kontakt.

Fortell saksbehandleren din hvordan du har det, og at familievernet ikke har hjulpet. Barnevernet skal høre på hva du forteller, og må samme med deg se om det kanskje finnes andre løsninger, slik at du får det bedre.

Du kan også snakke med en du stoler på, for eksempel en helsesøster, lærer, en i familien din som du har særlig tillit til eller en far eller mor av en venn eller venninne. Spør dem om de kan hjelpe deg med å ta kontakt med saksbehandleren din igjen om du synes det er vanskelig å gjøre dette alene.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv