30. september 2019

omsorg

Hei jeg tror ikke foreldrene mine har så mye omsorg til meg lengre, jeg har virkelig lyst på en spill konsoll men jeg får ikke det. Jeg drømmer hver dag at jeg spiller fifa 20 men mamma sier at eg skal ikke nevne spill konsol til henne siden eg skal aldri få det. siden eg går i 10 og hu meine at eg skal fokusere mer på skole og sånn.

Hei og takk for spørsmålet ditt.

Vi skjønner at du gjerne vil ha spillkonsoll. Samtidig har foreldrene dine ansvaret for deg, og hvis de mener du heller bør fokusere på skole, så kan de bestemme det. Det betyr nok ikke at de ikke har omsorg for deg, men at de mener det er det beste for deg.

Samtidig skal du få lov å ha en fin fritid, og holde på med interesser du liker. Etterhvert som du blir eldre skal du få bestemme mer selv, og du kan ta mer ansvar også. Kanskje kan du prøve å snakke med foreldrene dine en gang til, og fortelle at dette er viktig for deg? Du kan for eksempel foreslå at dere lager en avtale om når, og hvor ofte, du får lov å spille?

Vi har laget noen tips til hvordan du kan ha den vanskelig samtalen med en voksen. Her kan du kanskje finne noen tips til hvordan du kan planlegge samtalen.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv