22. januar 2019

Nytt hjem

Jeg klarer ikke og bo med min familie broren min har brukt drugs
Han andre er spille gal mens faren min er verst av alt så er det moren min som henter han andre drugs broren min på alt dammen som skjer i huset jeg har seriøst tenkt og ta selvmord på grunna dem alt jeg vil ha er et nytt sted jeg kan bo og fortsette karrieren min i footbal

Hei, så fint at du skriver til oss!

Vi forstår at du har det vanskelig.

Det er viktig at du tar opp med foreldrene dine hvor ille du har det, selv om det er vanskelig. Det er ikke sikker at de vet eller skjønner hvordan du har det.  Vi hos Barneombudet har laget en side med gode råd på hvordan du går fram når du skal ta en vanskelig samtale med voksne. Du kan lese dem her.

Om du synes det er alt for vanskelig å snakke med foreldrene dine, eller om du allerede har gjort det, kan du også få hjelp fra noen utenfor. Da er det viktig at du forteller til en annen voksne du stoler på hvordan du har det hjemme, for eksempel helsesøster eller en lærer på skolen. Fortell dem at du ønsker deg vekk fra familien din og hvorfor. Veldig ofte har de mye erfaring om hvordan de kan hjelpe deg videre.

Du og foreldrene dine kan også få hjelp fra familievernkontoret. Familievernkontorene er flinke på å veilede og gi god hjelp til familier som sliter. De har også et tilbud for barn. Du kan lese mer om dem her. Her finner du også informasjon om hvordan du kan kontakte dem. Å få hjelp fra familievernkontoret er gratis.

Du kan også kontakte barnevernet der du bor. Barnevernet skal hjelpe barn som ikke har det bra. De vil alltid prøve å hjelpe familien hjemme før det blir snakk om at barnet skal flytte. Da kan det være at situasjonen blir bedre, og at det ikke lenger er nødvendig at et barn bytter familie. Av og til kan det hende at hjelpen fra barnevernet ikke fungerer. Da må barnevernet vurdere om det beste er om barnet bor i et fosterhjem for en kortere eller lengre periode. Hvordan du kan kontakte barnevernet kan du lese her.

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og ungdom. De som jobber hos alarmtelefonen er vant til å snakke med barn. De lytter til deg og kan hjelpe deg videre. Informasjon om alarmtelefonen finner du her.

Vi håper at det ordner seg for deg. Ta kontakt igjen hvis du har behov for det eller om det er noe mer du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv