3. desember 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Nudes

Hei! Jeg er en jente på 13 år som gjorde noe litt dumt. En mann fra Oslo/Bærum adda meg på Snapchat. Han sa han var 19 år, men han sendte et bilde av annsiktet sitt (som jeg desverre ikke tok vare på) og han så heller ut som han var rundt 25/30 år. Han sendte en god del upassende meldinger som om jeg hadde fingra før, om jeg ville knulle han og om hva jeg fantaserte om og lignende. Han visste hele tiden veldig godt hvor gammel jeg var. Jeg minnet han også på underveis i samtalen at dette var ulovlig. Etter en stund innså jeg at det var dumt at jeg ikke tok vare på bildet av annsiktet hans så jeg spurte om et nytt bilde. Han sa han skulle sende et bilde av ansiktet sitt om jeg sendte bilde av kløfta mi. Jeg skulle egt ikke sende bilde av kløfta mi men jeg hadde så innmari lyst på å se ansiktet hans så jeg sendte da et bilde av kløfta mi. Nå har han tatt screenshot og blokka meg på Snapchat og jeg er litt fortvilet. Jeg bryr meg ikke så mye om den kløfta fordi det var ikke så drøyt, men jeg lurer heller på om det er noen mulighet for å anmelde han. Jeg har posisjonen hans og har tatt bilde av alle meldingene han har sendt. Så jeg lurer bare på om at det er noen mulighet for å få anmeldt han:)

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi synes du skal fortelle dette til foreldrene dine eller noen andre voksne du stoler på. Det kan være en lærer eller helsesøster på skolen din. Sammen kan dere ta kontakt med politiet og dele den informasjonen du har. Synes du det er vanskelig, så har vi laget en egen side med tips om Den vansklige samtalen med en voksne. 

Du kan også stille spørsmål til Politiets nettpatrulje – Kripos på Facebook. Anbefaler deg å sjekke ut den siden.

Har du flere spørsmål, så kontakt oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv