28. juni 2019

Nekter å bo hjemme

Hei, jeg har en lang historie med Barneverne og i løpe av 3 år har jeg bodd på to beredskapshjem og så bodde jeg hjemme en liten periode og så flytta jeg til omsorgsinstitusjon. Nå skjer de problemene hjemme som før, men Barneverne vil ikke flytte meg akutt. De sier at det er en prosess som har startet og de prøver å finne fosterhjem til meg, men det her klarer jeg ikke. Klarer ikke et sekund i det huset lengere. Hva er det jeg skal gjøre nå?

Hei, så fint at du skriver til oss.

Vi forstår at du har det ganske vanskelig hjemme hos familien din. Du skriver at barnevernet er i en prosess for å finne et nytt fosterhjem til deg, men du er redd for at det kan ta lang tid.

Hvis problemene hjemme er så alvorlige at du ikke klarer å bo der til barnevernet har funnet et nytt fosterhjem, synes vi du bør kontakte saksbehandleren din i barnevernet en gang til. Fortell igjen hvordan du har det og hvorfor det er så viktig for deg å flytte raskt. Kanskje du kan spørre om hjelp fra en voksen du stoler på eller en god venn som kan støtte deg. Du kan også spørre om hjelp fra for eksempel fastlegen din eller helsestasjon for ungdom.

Hvis dette ikke hjelper, kan du kontakte Fylkesmannen der du bor. Fylkesmannen skal gi råd og hjelp om hva du kan gjøre hvis barnevernet ikke gjør det de skal for å hjelpe deg.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111. Der treffer du voksne som kan gi deg råd om hva du kan gjøre videre.

Vi håper dette er til hjelp, og at det ordner seg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv