5. februar 2019

Mobil og rettigheter

Stefaren min kastet mobilen min i peisen, har jeg krav på å få en ny av ham?

Tema: Familie Vold

Hei!

Takk for at du skriver til oss igjen. Vi skjønner at det med telefonen er veldig viktig for deg nå. Likevel er det enda viktigere at du sier fra til Alarmtelefonen 116 111 eller en voksen som du stoler på om alt det som skjedde den kvelden telefonen ble knust. Slik kan familien din få hjelp til å unngå at noe sånt kan skje igjen.

For å svare på spørsmålet ditt: Stefaren din har ikke lov til å ødelegge tingene dine. Når man ødelegger andres ting, er det vanlig at man må erstatte det. Særlig hvis man har ødelagt noe med vilje eller ved å gjøre noe som man visste at kunne føre til at tingen ble ødelagt. Sånn sett bør stefaren din helt klart erstatte telefonen hvis han faktisk har kastet den i peisen så den knuste.

I en familie må man vanligvis snakke sammen, finne ut av ting og bli enige om en løsning når noe blir ødelagt. Siden det virker som dette ikke er så enkelt i din familie, kan vi bare gjenta rådet vårt: Si fra om hvordan du har det hjemme til en voksen som du stoler på eller ring alarmtelefonen 116 111. Fortell gjerne det med telefonen også og be om hjelp.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv