3. juli 2018

mobbing i skolen

Hei.
I overgangen fra barneskolen til ungdomskolen skulle læreren min passe på at jeg ikke kom i klasse med noen av dem jeg hadde blitt mobbet av det siste året. Jeg kom i klasse med 1 av 3 dette gjaldt, og læreren min var ganske skuffet over dette.Hun skulle fikse det over sommerferien slik at jeg ikke kom i klassen med noen av dem. Det klarte hun ikke. Jeg snakket selv med en lærer på ungdomsskolen, og forklarte situasjonen. Det samme gjorde foreldrene mine. Jeg fikk høre at de skulle ordne det, men det skjedde ikke noe. Jeg ble fortsatt mobbet av alle tre, og etter at jeg gjentatte ganger hadde sagt i fra til kontaktlæreren min, gikk jeg til avdelingslederen. Han tok saken litt mer på alvor, og snakket med de som mobbet meg. Dette gjorde ting bare verre. Saken gikk videre til rektor, og det ble satt opp flere møter med meg, foreldrene mine og lærerne. Dette var i 9.kl, et år etter at jeg først sa i fra.
Etter hvert sluttet skolen å gjøre så mye. Jeg opplevde at skolen ble frekkere og ikke tok meg på alvor. Rektor trodde ikke på at jeg ble mobbet fordi jeg hadde gode karakterer og venner, avdelingslederen lo av meg i et møte om saken når jeg sa at jeg hadde et snitt ganske langt over gjennomsnittet. Lærerne trodde heller ikke på meg fordi jeg gjorde det bra i timene. En av dem anbefalte at jeg burde skrive en logg og få hjelp av en "betalende psykolog". Skolen hadde også snakket med læreren min fra barneskolen, og hun hadde da sagt til dem at jeg ønsket å komme i klasse med en av dem og at vi aldri hadde hatt noen problemer på barneskolen, noe som absolutt ikke var sant.

Foreldrene mine kontaktet fylkesmannen siste halvåret i 9.kl, og det ble opprettet en sak. Jeg fikk delvis medhold, bare fordi skolen hadde lagd noen vedtak som de aldri fulgte opp. Fylkesmannen lagde et siste vedtak som skolen måtte følge: Skolen skulle gjenoppbygge tilliten til meg og foreldrene mine.

Jeg er nå ferdig på ungdomskolen, og etter tre år har jeg ikke en gang fått så mye som en unnskyldning fra skolen. Jeg har lyst til å klage på skolen. Det siste året har jeg ikke stolt på noen av lærerne mine, avdelingsleder eller rektor, og jeg vet at flere elever har gått igjennom mye av det samme som meg. Det finnes ikke noe dokumentasjon fra noen møter, så det er ord mot ord.
Hvem kan jeg klage til, og hva kommer til å skje?

Tema: Skole

Hei,

Vi forstår at du veldig gjerne vil ha en unnskyldning fra skolen du gikk på!

Når du er ferdig på ungdomsskolen og skal videre på en annen skole, er det ikke lenger mulig å klage saken inn til fylkesmannen igjen.

Det eneste du kan gjøre nå er å gå til rettssak mot kommunen for å få erstatning fra skolen. Om du ønsker å få dette vurdert av en jurist kan du kontakte barnas jurist.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv