18. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

mobbing

hei jeg er en jente på 11år og har blitt mobbet i seks år og jeg orker ikke mer jeg har bare lyst til og død da blir jeg kvitt all smerten jeg har inni meg!!!

Hei, så fint at du skriver til oss om dette.

Det er leit å høre om hvordan du har det, sånn skal det ikke være! Det er heldigvis mange som kan hjelpe deg, slik at du får det bedre. Selv om det kan virke vanskelig nå, så må du aldri gi opp! Det blir bedre!

Du har rett til å ha det trygt og godt på skolen. Det betyr at ingen elever skal mobbes på skolen i Norge. Når de voksne på skolen får vite hvordan du har det, må de gjøre noe for at du skal få det bedre. Rektor har ansvar og må ordne det slik at du får det trygt og godt. Her kan du lese mer om hva skolen skal gjøre.

Vi anbefaler at du snakker med noen voksne du stoler på om dette så fort du kan. Dette kan være foreldrene dine, læreren din eller helsesøster på skolen. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med voksne om vanskelige ting har vi hos Barneombudet laget noen tips. Tipsene finner du her.

Du kan også ta kontakt med  Snakkommobbing.no. Det er en nasjonal chat-tjeneste for de som er mellom 9-19 år. Her kommer du i direkte kontakt med noen som kan hjelpe deg – helt anonymt og gratis.

Vi håper det løser seg. Hvis ikke kan du skrive til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv