21. september 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

mobbing

Hei vi er en gutt og en jente på 12 år. Vi er tvillinger. Vi har blitt bestevenner fordi ingen andre liker oss. De andre i klassen syns at vi er barnslige. De kaller oss for dumme teite og stygge. læreren hører det men han gjør ingen ting med det. Hjemme kjefter mamma og pappa på oss de kaller oss drittunger. Har mamma og pappa lov til å kalle oss drittunger. enda de vet at vi blir lei oss ? Hilsen triste tvillinger.

Hei!

Dere har rett til å ha det bra på skolen. Om dere opplever at de andre kaller dere stygge ting, og at læreren deres ikke gjør noe med det, bør dere snakke med andre voksne på skolen om det. Dere kan for eksempel snakke med rektor, rådgiver eller helsesøster. Dere bør da også fortelle at læreren deres ikke har gjort noe.

Vi har skrevet mer om  dine rettigheter og mobbing på skolen her.

Foreldrene deres skal behandle med respekt, og bør ikke kalle dere drittunger. Dere bør ta det opp med dem at dere ikke liker det. Vi har samlet litt informasjon om vanskelige samtaler med voksne her.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv